onsdag 22 maj 2013

Astrologer definierar vår förväntningar om framtiden


I de flesta tidningar eller webbplatser läser man varje dag information om astrologi och horoskop som avser till att förutsäga olika händelser i människors liv. Den vetenskapen (astrologi) spelar stor roll för vissa människor eftersom de tror att det som astrologer säger om deras stjärntecken är sant och inverkar på deras karaktär, förväntningar om framtiden.

Vetenskapen kom från Babylonien och utvecklades i Egypten, Persien och spreds vidare till andra länder. Så används den vetenskapen idag på olika sätt, bland annat kan nämnas horoskop som är mest känt bland folk. Och det har en del fördel för vissa människor. T ex genom detta kan man ha drömmar, ambitioner, hopp om livet. Alla människor är nyfikna på sin framtid och de flesta tar hjälp av astrologi och horoskop för att ta reda på vad ska hända dem i livet. Det kan gälla kärlek, jobb, lyckan .... och så vidare!

En del anser däremot att horoskopen är ingen vetenskap utan det är något som människan hade uppfunnit. Ingenting stämmer med horoskop eftersom det är omöjligt att en person som oss kan ta reda på andras öde eller situationer i livet. För det första är allt som handlar om horoskop bara fiktion och har ingen betydelse eller påverkar vår karaktär. För det andra är det bara Gud som vet om människors öde och hur det ska gå med dem.

Slutligen är horoskop spännande, intressant och ger information för att hålla oss hoppfulla inför framtiden. Därmed är det inget fel på att ge hopp och positiv känsla till andra genom horoskop. Ibland behöver man att någon hjälper till för att få tillbaka sitt hopp i livet, och det skadar inte någon att man använder sig av astrologi och horoskop.

Lylan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar